Airco - Mobiele Airco - Split Airco - Raam Airco - Satelliet Airco - Cassette Airco - Plafond AircoVloer Airco - Koeltechniek Links

 
 

Cassette airco

Een cassette model is een airco systeem dat boven in het plafond gemonteerd wordt en bijna onzichtbaar is voor de omgeving want men ziet alleen het rooster.

 

In tegenstelling tot het satelliet airco systeem heeft deze slechts één rooster waar de luchtstroom uit komt, simpelweg vanwege het feit dat de airco gelijk boven het rooster gemonteerd zit.

 

Dit systeem wordt vaak toegepast bij kleine kantoorruimtes of woonhuizen waar slechts één enkele ruimte gekoeld moet worden en waarbij de zichtbaarheid van de airco een rol speelt.

 

De voordelen van een cassette airco systeem ten opzicht van andere airco's zijn:

  • De airco is niet opvallend aanwezig in de ruimte waar deze geplaatst is.
  • Een zeer goed verdeelde luchtstroom op de plek waar het nodig is.
  • Een lager geluidsniveau in verhouding tot een mobiele airco.
  • Indien voorzien van een warmtepomp kan men ook verwarmen.

De nadelen van een cassette airco systeem ten opzicht van andere airco's zijn:

  • Een hogere kostprijs dan bijvoorbeeld met een split airco of mobiele airco.
  • In alle gevallen moet men de airco installatie laten uitvoeren door een bedrijf.
  • Er moet minimaal 38 CM ruimte zijn tussen plafond en de laag erboven.

Als u een hogere kostprijs geen bezwaar vindt krijgt u met de aanschaf van een cassette airco er een zeer onopvallend en doeltreffend airco systeem voor terug. Voor woonhuizen is echter een split airco systeem ook voldoende en als u het geen bezwaar vindt dat de airco wat meer zichtbaar is dan is dat een goedkopere keuze dan met dit type airco en tevens kan men de split airco zelf installeren.

 

Wil men meerdere kamers koelen en toch alleen een rooster zien in elke kamer dan is een satelliet airco systeem een betere oplossing daar deze met meerdere separate roosters en luchtkanalen werkt, allen verbonden met een centraal opgestelde airco.

 

 

Cassette Airco SysteemCassette Airco

 
 
© Airco Kopen 2012