Airco - Mobiele Airco - Split Airco - Raam Airco - Satelliet Airco - Cassette Airco - Plafond AircoVloer Airco - Koeltechniek Links

 
 

Raam airco

Een raam airco, wordt vaak gebruikt in Azië maar komt ook in ons land wel voor in met name hotels. Dit komt vanwege de gemakkelijke inbouw in de te koelen kamer daar men alleen een vierkante opening moet hebben en een paar beugels aan de buitenkant om de raam airco te monteren.

 

Ook kan er bij reparatie heel eenvoudig een andere airco geplaatst worden daar de afmetingen vaak universeel zijn. Voor woonhuizen is deze airco minder geschikt vanwege het feit dat men geen grote opening kan maken in de muur of raam waar deze airco dan in geplaatst gaat worden en uit deze overweging wordt dus vaker

voor een split airco systeem gekozen.

 

De voordelen van een raam airco ten opzichte van een split unit airco zijn:

  • Alles is in 1 grote behuizing verpakt, dus geen slangen pakket.
  • Optimaal rendement vanwege de compacte behuizing.
  • Bij een defect kan de gehele raam airco snel omgewisseld worden.
  • Het condenswater wordt gelijk naar buiten afgevoerd.

De nadelen van een raam airco ten opzichte van een split unit airco zijn:

  • Kan in de meeste gevallen niet verwarmen, geen omkeer functie.
  • De temperatuur regulator is meestal niet zo accuraat als met een split airco.
  • Maakt over het algemeen meer lawaai dan een split airco systeem.

Vanwege de gemakkelijke installatie bij bijvoorbeeld hotels waar er al rekening is gehouden met de installatie van een raam airco is er dus een grote besparing te vinden op de installatie kosten daar men deze airco in 15 minuten kan installeren.

 

Voor een woonhuis wordt er dus over het algemeen voor een split airco systeem gekozen omdat de installatie slechts éénmalig is en deze besparing dus minder meespeelt.

 

 

Raam Airco SysteemRaam Airco

 
 
© Airco Kopen 2012