Airco - Mobiele Airco - Split Airco - Raam Airco - Satelliet Airco - Cassette Airco - Plafond AircoVloer Airco - Koeltechniek Links

 
 

Satelliet airco

Een satelliet model airco systeem bestaat meestal uit meerdere roosters die allen door middel van een luchtkanaal systeem, dat boven het plafond geļnstalleerd is, verbonden zijn met de centrale airco unit.

 

Het grote voordeel van het satelliet airco systeem is dat de roosters centraal in het plafond van een kamer of kantoor worden ingebouwd en nagenoeg niet zichtbaar zijn, men ziet dus alleen een rooster in het plafond zitten waar de koude lucht uit komt.

 

Dit systeem wordt vaak toegepast bij restaurants, hotels, winkels en kantoorruimtes omdat deze vaak voor een niet opvallend centraal koelend airco systeem kiezen.

 

De voordelen van een satelliet airco systeem ten opzicht van andere opties zijn:

  • Niet opvallend aanwezig in de ruimtes waar deze geplaatst is.
  • Men kan meerdere roosters op het systeem aansluiten door het gehele pand.
  • Een ideaal verdeelde luchtstroom op de plek waar het nodig is.
  • Zeer laag geluidsniveau in verhouding tot andere airco systemen.
  • Indien voorzien van een warmtepomp kan men ook verwarmen.

De nadelen van een satelliet airco systeem ten opzicht van andere opties zijn:

  • Een zeer hoge kostprijs, het is een professioneel klimaatbeheersing systeem.
  • In alle gevallen moet men de airco installatie laten uitvoeren door een bedrijf.
  • Er moet een bepaalde ruimte zijn tussen plafond en de laag erboven.

Voor wie de hogere kostprijs op de koop toe neemt krijgt er een zeer onopvallend en doeltreffend airco systeem voor terug. Voor woonhuizen zal echter een split airco systeem ook voldoende zijn, daar het meestal geen probleem is voor de huis eigenaar dat de airco zichtbaar aanwezig op een bepaalde plek in het woonhuis.

 

Voor restaurants en kleine kantoren is dit satelliet airco systeem vaak een must omdat het overal even koel moet zijn, op welke plaats dan ook in het gebouw.

 

Met name een gewone airco schiet in zo'n geval dan ook te kort daar het dan op de ene plek in het gebouw veels te koud zal zijn en op een andere plek in het gebouw veels te warm.

 

 

Satelliet Airco SysteemSatelliet Airco

 
 
© Airco Kopen 2012