Airco - Mobiele Airco - Split Airco - Raam Airco - Satelliet Airco - Cassette Airco - Plafond AircoVloer Airco - Koeltechniek Links

 
 

Vloer airco

Een vloer airco wordt zoals de naam als zegt op de vloer geplaatst en met beugels aan een muur bevestigd om te zorgen dat deze ook op dezelfde plek blijft zitten.

Technisch gezien is deze airco hetzelfde als de plafond airco maar dat terzijde.

 

Gezien de locatie is het net als met een mobiele airco een minder gunstige situatie daar de koele lucht vaak alleen maar in een bepaalde richting kan worden verdeeld en niet zoals met bijvoorbeeld een cassette airco gelijkmatig over de gehele kamer. Natuurlijk kan een mobiele airco altijd nog bijgedraaid worden maar deze niet.

 

Verder is de airco zeer visueel aanwezig in de kamer of het kantoor waar deze op de vloer is geplaatst zodat men wel nadrukkelijk voor deze oplossing moet kiezen indien andere airco's nog minder van toepassing zijn in een bepaalde woonomgeving.

 

De voordelen van een vloer airco ten opzicht van andere airco systemen zijn:

  • Is gemakkelijk zelf te monteren daar men laag bij de grond installeert.
  • De bediening gaat met een afstandsbediening.
  • Bij een defect kan men de airco gemakkelijk demonteren.

De nadelen van een vloer airco ten opzicht van andere airco systemen zijn:

  • Is zeer opvallend zichtbaar aanwezig in de ruimte waar hij geplaatst is.
  • Verre van ideale luchtverdeling daar alles laag bij de grond verdeeld wordt.

De vloer airco oplossing is dus eigen de minste van alle airco systemen op deze website daar de luchtverdeling verre van optimaal is en de airco ook niet gedraaid kan worden zoals een mobiele airco dan wel kan. Er zullen ongetwijfeld situaties zijn waar juist een vloer airco de enige oplossing is maar in zulk een geval zullen de negatieve aspecten van dit type airco minder meespelen door het gebrek van een alternatief.

 

 

 

Vloer Airco SysteemVloer Airco

 
 
Airco Kopen 2012