Airco - Mobiele Airco - Split Airco - Raam Airco - Satelliet Airco - Cassette Airco - Plafond AircoVloer Airco - Koeltechniek Links

 

Mobiele airco

De mobiele airco is zeer populair in Nederland en wordt veel aangeschaft door mensen die op zoek zijn naar een goedkope airco en eentje die overal in het huis inzetbaar is.

 

Dus bijvoorbeeld overdag in de woonkamer en in de avond en bij nacht in de slaapkamer voor een comfortabele slaap.

 

De voordelen van een mobiele airco ten opzicht van een ander type airco zijn:

  • Overal inzetbaar, dus ook op andere locaties in het huis of kantoor.
  • Besparing op de stroomkosten daar u alleen koelt waar het nodig is.
  • In de winter kan de mobiele airco op zolder worden gezet.

De nadelen van een mobiele airco ten opzicht van een ander type airco zijn:

  • U moet er altijd mee sjouwen indien u meerdere ruimtes wilt koelen.
  • Het condenswater wordt apart opgevangen en moet geleegd worden.
  • Er zit een dikke afvoer buis aan die de warme lucht naar buiten afvoert.
  • De capaciteit van mobiele airco's zijn beperkt ten opzichte van split airco's.
  • Er is geen omdraai functie beschikbaar dus kan hij niet ook verwarmen.
  • Het lawaai van de ventilator kan slapen bemoeilijken.

Als u dus een mobiele airco koopt bespaart u op de stroomkosten daar de capaciteit van een verrijdbare airco zoals hij ook wel wordt genoemd ten opzichte van een split airco systeem veel minder is en dus ook minder stroom zal verbruiken.

 

Tevens is het rendement van een mobiele airco ook minder als met een split airco daar de afvoer buis ook weer wat warmte afgeeft en dus de kamer waar de mobiele airco is geplaatst ook weer een beetje opwarmt.

Ons advies voor de aanschaf van een mobiele airco.

Wanneer u de mobiele airco toch alleen maar op een redelijk kleine ruimte wilt gebruiken, zoals een kantoor of slaapkamer, en er is tevens een afvoer mogelijkheid naar buiten in de vorm van een ronde buis (in regenpijp formaat) dan zou een mobiele airco de juiste keuze voor u kunnen zijn.

 

U dient ten allen tijde goed naar de kubieke meter opgave te kijken van de airco daar met een beetje te grote kamer een mobiele airco het al snel niet meer aankan.

 

De afvoer mogelijkheid is zeer belangrijk en als u bijvoorbeeld een klein klapraam hiervoor gebruikt dan is het raadzaam om een plank met een gat erin te gebruiken waar vervolgens de afvoerbuis doorheen gaat, dit om te voorkomen dat er warme lucht van buiten naar binnen komt, het is immers warm buiten want anders had u geen airco nodig.

 

Wilt u de airco niet meer hoeven te verplaatsen dan is misschien een split airco een betere oplossing voor u daar deze door middel van een hogere capaciteit meerdere ruimtes of uw gehele woonhuis of kantoor gemakkelijk kan koelen tot een behagelijke temperatuur.

 

 

 

Mobiele AircoMobiele airco met afvoerslang

 
 
Airco Kopen 2012